Насловна |Контакт |Содржина |Настани
Насловна / Безбедност / Вулканска прашина
Вулканска прaшинаPrint this pageSmaller textBigger text size
Поради облак од пепел настанат како резултат на вулканска ерупција во Исланд, Агенцијата за цивилно воздухопловство на Република Македонија нареди мерки на претпазливост.

Мерките се организираат со цел да се осигура дека оштетувањето на пловидбеност на воздухоплов кое резултира од вулканската прашина, може на време да се идентификува и отстрани.

ДОКУМЕНТИ:
Volcanic Ash Contingency Plan - EUR and NAT Regions (Adobe Acrobat document, 299 Kb)
Volcanic Ash Effects Monitoring Report (Adobe Acrobat document, 20 Kb)
Recommended interim enhanced procedures to be implemented by states in the event of a volcanic eruption (Adobe Acrobat document, 167 Kb)
Send this page to a friendИспрати до пријател
topГоре
CAA Macedonia | Dame Gruev 1, 1000 Skopje | Phone + 389 2 3114 046 | Fax + 389 23 115 708
© 2005 Civil Aviation Agency. All rights reserved | Terms of Use | Privacy Policy.developed by artistika