Насловна |Контакт |Содржина |Настани
Насловна / Авио-индустрија / Операции со воздухоплови
Операции со воздухопловиPrint this pageSmaller textBigger text size
 Законот за воздухопловство врши поделба на воздухопловните дејности во кои се вклучени летачки операции со воздухоплови на:

  • јавен воздушен превоз
  • превоз за сопствени потреби
  • специјализирани услуги со воздухоплов
  • воздухопловно-спортски активности
  • обука на летачки персонал

АЦВ е надлежен орган за издавање на уверенија на воздухопловните субјекти за да вршат некоја од горенаведените воздухопловни дејности и да врши инспекциски надзор.

 Овластени субјекти на  воздухопловната  индустрија кои вршат дејност поврзано со  операции со  воздухоплови

Send this page to a friendИспрати до пријател
topГоре


CAA Macedonia Newsletter


CAA Macedonia | Dame Gruev 1, 1000 Skopje | Phone + 389 2 3114 046 | Fax + 389 23 115 708
© 2005 Civil Aviation Agency. All rights reserved | Terms of Use | Privacy Policy.developed by artistika