Насловна |Контакт |Содржина |Настани
Насловна / Безбедност / Летачка оператива
Летачка оперативаPrint this pageSmaller textBigger text size

АЦВ има регулаторни надлежности поврзани со безбедноста и сигурноста на воздухопловните операции односно на самото летање.

 

Регулаторните функции на АЦВ во областа оператива опфаќаат:
- сертификација на субјекти за сите видови на воздушен сообраќај (воздушен превоз, 
- специјализирани услуги со воздухоплов, 
- воздухопловно спортски активности, 
- континуиран инспекциски надзор на сертифицираните субјекти, 
- инспекциски надзор на секаков вид на летање и друго.

Вулканска прашина (кликни на линкот за повеќе информации)

ДОКУМЕНТИ:
AO GuidanceCAA Macedonia (Adobe Acrobat document, 149 Kb)
Formulari_Baranja za AOC i OL (Adobe Acrobat document, 170 Kb)
Листа на одобрувања кои треба да се издадат од страна на АЦВ за добивање на AOC (Adobe Acrobat document, 308 Kb)
Самопроценка Q-System (Adobe Acrobat document, 70 Kb)
Send this page to a friendИспрати до пријател
topГоре


CAA Macedonia Newsletter


CAA Macedonia | Dame Gruev 1, 1000 Skopje | Phone + 389 2 3114 046 | Fax + 389 23 115 708
© 2005 Civil Aviation Agency. All rights reserved | Terms of Use | Privacy Policy.developed by artistika