Насловна |Контакт |Содржина |Настани
Насловна / Безбедност / Авио-инциденти
ИнцидентиPrint this pageSmaller textBigger text size

АЦВ има регулаторни надлежности поврзани со воздухопловните инциденти.
Извршувањето на овие регулаторни функции опфаќа: организација на пријавувањето и испитувањето на инциденти во сите области од воздухопловството, надзор на воздухопловната индустрија за воспоставените процедури и систем за пријавување на несреќи и инциденти, анализа, евиденција и известување на воздухопловната индустрија и меѓународните организации за инцидентите и друго.

 

Send this page to a friendИспрати до пријател
topГоре


CAA Macedonia Newsletter


CAA Macedonia | Dame Gruev 1, 1000 Skopje | Phone + 389 2 3114 046 | Fax + 389 23 115 708
© 2005 Civil Aviation Agency. All rights reserved | Terms of Use | Privacy Policy.developed by artistika