Насловна |Контакт |Содржина |Настани
Насловна / Безбедност / Потрага и спасување
Потрага и спасувањеPrint this pageSmaller textBigger text size

АЦВ има регулаторни надлежности поврзани со организацијата на системот за потрага и спасување на воздухоплови.

Извршувањето на овие регулаторни функции опфаќа: планирање и координација на потрагата и спасувањето на воздухоплови, соработка и учествува во работата на Координативниот центар за спасување и Здружениот комитет за потрага и спасување и друго.

ДОКУМЕНТИ:
Упатство за потрага и спасување (Adobe Acrobat document, 1096 Kb)
Send this page to a friendИспрати до пријател
topГоре


CAA Macedonia Newsletter


CAA Macedonia | Dame Gruev 1, 1000 Skopje | Phone + 389 2 3114 046 | Fax + 389 23 115 708
© 2005 Civil Aviation Agency. All rights reserved | Terms of Use | Privacy Policy.developed by artistika